Skip to main content

Stique Yachts

Stique is opgericht door enkele watersport enthousiastelingen uit Rotterdam, opgegroeid aan de oever van de Rotte, die een passie delen voor schepen die zich onderscheiden door uitstekende vaareigenschappen van een hoge kwaliteit gecombineerd met alle vrijheid in inrichting. Rekening houdend met – en voortdurend zoekend naar – optimalisatie met betrekking tot de ecologische uitdagingen van vandaag.

Maak kennis met de ontwerper: Stijn de Geest 

Stijn gaf al op zeer jonge leeftijd te kennen botenbouwer te willen worden, hij volgde het Hout- en Meubilerings- College in Rotterdam, zijn eindexamen rondde hij af met de publieksprijs voor het ontwerp en bouw van een Runabout. Hij vervolgde zijn opleiding bij Rotterdam Mainport University, waar hij de opleiding tot Naval Architect afrondde. De rol van ontwerper Stijn bij Stique Yachts is, naast zijn passie voor zeiljachten, die hij bij zijn werkgever Contest Yachts in de rol van Manager Engineering kan uitleven, het customisen van de huidige Kobus lijn en het mede ontwikkelen van nieuwe modellen.

Ondertussen ontwierp Stijn onder de naam Stique Yacht Design diverse schepen waaronder de KOBUS serie. De eerste Kobus 800 was voor een collega in de jachtbouw-sector en al snel wilde een aantal mensen ook deze stoere sloep, inmiddels varen er ook Kobus 700 en Kobus 600 modellen. Dit succes heeft ertoe geleid dat inmiddels Stique Yachts is opgericht om beter de markt te kunnen bedienen.

Het Ontwerp: de Kobus-serie

De Kobus-serie staat voor stoer, snel, comfortabel, zowel geschikt voor sloten, plassen, meren, rivieren, en buitengaats en in verschillende lengtes afgestemd op het gebruik. Een Kobus 600 is uitermate geschikt voor de vaak wat drukkere plassen, waar de extreme wendbaarheid goed van pas komt. De Kobus 700 die net weer wat meer ruimte biedt, voelt zich ook uitstekend thuis op onze rivieren, terwijl de Kobus 800 het grote water op wil en met een riant motorvermogen uw droomreizen gaat waarmaken.

Met een zeer geavanceerd onderwaterschip wat voor een geweldige vaar ervaring zorgt. Het ontwerp met de korte afstand tussen de spanten zorgt voor een ongekende rompstijfheid die bij elke snelheid een betrouwbaar gevoel geeft. Een schip dat nauw luistert naar z’n roer bij hoge en lage snelheden en ook achteruit!

Een nieuwe boot is een heel besluit en natuurlijk wil je dan al je wensen vervuld zien. Het modulaire ontwerp van de Kobus geeft alle ruimte voor uw persoonlijke voorkeuren en in overleg met de ontwerper gaan wij die graag voor u realiseren.

We hebben inmiddels met verschillende aandrijflijnen ervaring opgedaan. Van een bescheiden en ook grotere Dieselmotoren. De boten die tot nu toe gebouwd zijn variëren van 85 pk tot 250 pk

Maar er vaart ook een uitvoering met een buitenboordmotor met een zeer slanke bun die de waterlijn nauwelijks beïnvloed en diefstal tegengaat, dit gecombineerd met een roerblad wat er voor zorgt dat de vaareigenschappen ongewijzigd blijven en ook met lage snelheden gemakkelijk gestuurd kan worden.

Als watersporters in hart en nieren zijn wij ons ook bewust van de impact van schepen en varen op ons milieu. De keuze voor herbruikbare materialen hebben aan de wieg van het aluminium Kobus ontwerp gestaan. De elektrische aandrijving en verantwoorde keuzes van de benodigde accu’s en overige materialen waarmee de Kobus wordt gebouwd zijn een bewijs van ons respect voor onze planeet.

× Hoe kan ik je helpen?